Αυτοψία στον “Κάτω Κόσμο” της Πλατείας Ομονοίας

0

Μπορεί η πλατεία Ομόνοιας να αναβαθμίζεται ακόμα μια φορά με ένα μεγάλο σιντριβάνι με διάμετρο 30 μέτρων, με 13 πίδακες και 188 δέσμες νερού και 90 υποβρύχιους προβολείς, ωστόσο στον ηλεκτρικό σταθμό που βρίσκεται στα έγκατα της, οι εικόνες προβληματίζουν.

Κάποια από τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων δεν λειτουργούν, ενώ κάποια άλλα υπολειτουργούν. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός του mydimosio, σε πολλά σημεία του χώρου υπάρχουν κουβάδες για να «πέφτει» το νερό που στάζει από τα μουχλιασμένα ταβάνια. Οι τοίχοι οριακά κατεστραμμένοι, με τις σιδηροκατασκευές από το εσωτερικό τους να είναι εμφανείς.

 

 

 

 

Σε αντίθεση με το σταθμό του μετρο, στον οποίο δεν υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα, ο ηλεκτρικός θυμίζει ένα «εγκαταλελειμένο κτίριο». Η δυσοσμία στα βαγόνια είναι έντονη και τις περισσότερες φορές ανυπόφορη, ειδικότερα όταν η ροή του κόσμου είναι αυξημένη.

Οι πολίτες ανέφεραν χαρακτηριστικά στο  mydimosio, ότι «δεν αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μια τέτοια εικόνα σε έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς της Αθήνας». Οι ίδιοι επισημάνουν «πως η κατάσταση είναι τραγική και ότι εκτίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η δημόσια υγεία».