Ελπίδες ότι θα κερδίσει τη μάχη για τη ζωή η μικρή «Εύη»

0

Ένα νεογέννητο θηλυκό φωκάκι φιλοξενείται τις τελευταίες μέρες στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της MOm. Βρέθηκε από κατοίκους της περιοχής σε παραλία της Βόρειας Εύβοιας, πότε να κοιμάται στην αμμουδιά και πότε να παλεύει με τα κύματα. Οι άνθρωποι που την εντόπισαν τη νοιάστηκαν, και ήρθαν αμέσως σε επικοινωνία μαζί μας και με τον τοπικό Λιμενικό Σταθμό.

Με την βοήθειά τους παρακολουθήσαμε το ζώο με την ελπίδα ότι η μαμά της θα είναι εκεί κοντά και θα την καλέσει κοντά της. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε (πιθανότατα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών) και η μικρή φώκια παρέμενε μόνη της με τις ώρες να περνούν, επιβαρύνοντας την υγεία της.

Το επόμενο πρωί η μικρή «Εύη» μεταφέρθηκε στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της MOm στα Σπάτα Αττικής σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Οι κτηνιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι η μικρή έπασχε από προχωρημένη βρογχοπνευμονία και έτσι ξεκίνησε η κατάλληλη αγωγή από τους ανθρώπους της MOm υπό την καθοδήγηση της κτηνιάτρου Δρ Νατάσας Κομνηνού, καθηγήτριας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Αν και η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη, δείχνει σημάδια βελτίωσης που μας κάνουν να ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει!

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μάρκο Σκόρδο, τον παράκτιο ψαρά κ. Γιώργο Κυριάκο και τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου που βοήθησαν στον εντοπισμό και την παρακολούθηση του ζώου και ιδιαίτερα την κ. Εύη Μαχαίρα που βοήθησε στην διάσωση αλλά και έγκαιρη μεταφορά της μικρής «Εύης»!

πηγή: MOm – Monachus monachus