Μπρος στα κυριακάτικα ψώνια τι είναι ο πόνος των παιδιών!

0

του Γιάννη Γουλιέλμου

Ο κόσμος προοδεύει, η παραγωγικότητα αυξάνεται, τα ωράρια γίνονται όλο και πιο ευέλικτα.

Μάλιστα  πολλές επιχειρήσεις σε χώρες του «αναπτυγμένου» κόσμο αρχίζουν και εφαρμόζουν την 4ήμερη εργασία έναντι της 5ήμερης. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι κατά την 5ήμερη εργασία υφίστανται  εργασιακή υπερκόπωση με αποτέλεσμα «να πέφτει» η παραγωγική τους απόδοση ενώ εντός 4ημερών οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν λιγότερα διαλλείματα με αποτέλεσμα η παραγωγικότητα να παραμένει ισάξια με την 5ήμερη εργασία.

Και ενώ ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα οι πολίτικοι μας συνεχίζουν να ζoυν εντός του παραλογισμού. Χαρακτηριστικό  του γεγονότος αυτού είναι και η ανάρτηση στα social media  του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη την περασμένη Κυριακή. Ο υπουργός ανέβασε δύο φωτογραφίες στις οποίες πραγματοποίει ψώνια με την οικογένεια του.

Μέχρι εδώ καλά! Η βόλτα ενός υπουργού στα μαγαζιά με την γυναίκα του και το μικρό του παιδί δεν έχει τίποτα το μεμπτό, εν αντίθεση αναδεικνύει και την ανθρώπινη πλευρά ενός πολιτικού.

Ωστόσο αυτά που έγραψε στο πόστ του πυροδότησαν την κοινή γνώμη…

«Εκμεταλλευόμενοι το νόμο που ψήφισε πριν μερικά ο χρόνια ο μπαμπάς, πήγαμε για ψώνια κυριακάτικα. Στο μέλλον θα δούμε αν στον Γιάννη αρέσει αυτό το μέτρο».

Κύριε Χατζηδάκη ο μικρός Γιαννάκης  σίγουρα πέρασε όμορφα την Κυριακάτικη βόλτα με την οικογένεια του. Το ζήτημα είναι να ερωτηθούν και οι Γιαννάκηδες των εμποροϋπαλλήλων κατά πόσο τους αρέσει να δουλεύουν οι γονείς τους τις Κυριακές καθώς καταργήσατε την Κυριακάτικη αργία.

Βέβαια θα μου πείτε ότι οι γονείς έχουν ρεπό εντός της βδομάδας ωστόσο τα παιδιά τους θα έχουν σχολείο επομένως καμία βόλτα δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν.

Οι Γιαννάκηδες των Κυριακών είναι επομένως δύο. Αυτοί που χαίρονται με το νόμο του μπαμπά τους και αυτοί που μένουν μόνοι τους στο σπίτι ή παρατημένοι σε κάποια γιαγιά γιατί οι γονείς τους δουλεύουν για  να χαμογελάσουν οι «άλλοι».

Και μην μου πείτε πως οι Κυριακές αυτές είναι μόνο 8. Να υπενθυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας ο άλλοτε υμνητής του «Ποτέ την Κυριακή…ανοιχτά τα καταστήματα!» όχι μόνο διατήρησε το νόμο του κ. Χατζηδάκη αλλά τον εμπλούτισε κιόλας αφήνοντας ανοικτά κάθε Κυριακή όλα τα καταστήματα στις τουριστικές ζώνες κατά την τουριστική περίοδο.

Μέχρι λοιπόν να μεγαλώσουν τα παιδιά των πολιτικών και να μας εκφέρουν την άποψη τους για αυτό μέτρο, ας προσπαθήσουν οι υπόλοιποι γονείς να δώσουν μεγαλύτερη αγάπη και στοργή στα παιδιά τους εντός της βδομάδας. Καθώς η κλασσική οικογενειακή Κυριακή μετατρέπεται σε μουντή Δευτέρα…