Δεκαπενταύγουστος με σκουπιδαριό στην Πάρο

Η νύχτα έπεσε και το πάρτι των γατών ξεκίνησε...
0

Αλήθεια τωρα, φταίει όντως η μεταβατική περίοδος της Δημοτικής Αρχής;

Πάρος ένα από τα κορυφαία και καθ’ ομολογίαν ακριβότερα νησιά των Κυκλάδων. Με την (καθόλου πια) Χρυσή Ακτή, αφού ήταν ασφυκτικά γεμάτη, σε σημείο που τα windsurfing περνούσαν κυριολεκτικά πάνω από τους κολυμβητές. Η δε στενή επαρχιακή οδός από την Παροικιά προς τη Νάουσα κι από κει στον Δρυο, όχι μόνον δεν είχε επαρκή νυχτερινό φωτισμό, αλλά ακόμη και οι διαγραμμίσεις πάνω στην άσφαλτο ήταν ξεθωριασμένες σε σημείο που μόνο οι ντοπιοι ξέρουν πού στρίβει ο δρόμος και πού συναντάς διασταύρωση.
Θα μου πείτε, πάνω στο πικ της σεζόν και με τόσο πολύ τουρισμό, είμαστε κι εμείς απλώς μέρος του προβλήματος κι όχι η λύση του.

Για να διαχωρίσουμε όμως τη θέση μας δεν νιώθουμε σε καμία περίπτωση μέρος του προβλήματος για τα μπάζα και τα παρατημένα έπιπλα, τα κρεβάτια και τα στρώματα που ήταν εδώ και μήνες αφημένα στην άκρη του δρόμου απέναντι από τα ξενοδοχεία, τις ταβέρνες και στους παράδρομους της επαρχιακής οδού. Δεν χρειάζεται να έχεις κάνει διατριβή στο τουριστικό management για να ξέρεις ότι οι ανακαινίσεις των ξενοδοχείων συνήθως γίνονται πριν να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Άρα εδώ μιλάμε για πολύμηνη αδιαφορία της υπηρεσίας καθαριότητας, κι όχι για την πληγή του τουρισμού οπως κάποιοι θα ηθελαν να υποστηρίξουν.

Όπως επίσης, δεν είναι καθόλου ανάγκη να βρίσκεται σε μεταβατική, μετεκλογική περίοδο η Δημοτική Αρχή για να φροντίσει για τα προφανή:

Πέμπτη 15 Αυγούστου Νάουσα 10.30 βράδυ, οι γάτες κάνουν πάρτυ στα σκουπίδια.

Σάββατο, 17 Αυγούστου, πέντε η ώρα το απόγευμα και οι γάτες μεταφέρανε το πάρτι στους τόνους από σκουπίδια στην Κεντρική Πλατεία της Παροικιάς, λίγα μόλις βήματα από το λιμάνι που είναι και το σημαντικότερο σημείο υποδοχής των τουριστών.

Και για να κλείσω, θα καταλήξω για μια ακόμη φορά στο συμπέρασμα: “Οπου κι αν κοιτάξω, η Ελλάδα με πληγωνει”.