Μην “πυροβολείτε” άλλο τα καταστήματα του κέντρου!

0

Το σκηνικό της αυτοψίας μας βρίσκεται ακριβως στο κέντρο της τουριστικής Αθήνας, στην οδό Ευαγγελιστρίας δίπλα από την πλατεία της Αγίας Ειρήνης.Σε μια εποχή όπου εν μέσω τουριστικης αιχμής, καθημερινά χιλιάδες τουρίστες περνάνε και αφήνουν το πολύτιμο συνάλλαγμα στα δεκάδες καταστήματα της περιοχής, 30 περίπου επιχειρήσεις είναι ‘τιμωρημένες’ όχι από κάποια αστοχία δική τους ή επειδή το μαγαζί τους δεν είναι τόσο καλό.

Είναι καταδικασμένες γιατί αυτό το καλοκαίρι κάποιος /οι «εγκέφαλοι» του Δήμου Αθηναίων αποφάσισαν μια σειρά έργα βελτίωσης και πεζοδρόμησης να τα εκτελέσουν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Εκτελώντας κυριολεκτικά τους επιχειρηματίες αλλά και τους υπαλλήλους που δουλεύουν εκεί. 

Οι συνθήκες είναι απαγορευτικές για να κάτσει κάποιος να πιει ένα καφέ. Aλλά ακόμα κι αν θέλει να επισκεφτεί καποιος ένα κατάστημα, αυτό είναι μια μικρή Οδύσσεια.  

Ο χώρος του πεζοδρομίου είναι μόλις για ένα άτομο. Ο συνδυασμός της σκόνης, του θορύβου και της ζεστης κάνει το σκηνικό μάλλον εφιαλτικό. Φυσικά όπως βλέπετε οι περαστικοί προσπαθούν να φύγουν όπως όπως από το συγκεκριμένο κομμάτι. 

“‘Εύγε” στους φωστήρες για την θεόπνευστη απόφαση τους, να κάνουν το αναγκαίο κατά τ’ άλλα έργο, λάθος εποχή!