Σεισμός: Οι ζημιές στο λιμάνι του Πειραιά με τον φακό του MyDimosio.gr

0

Μικρές ζημιές καταγράφονται στην Αθήνα από τον σεισμό, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί.

Κομμάτια από μάρμαρα έχουν πέσει στον δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου, καθώς και μπροστά από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Όπως αναφέρεται επίσης, έπεσε ένα παλιό κτήριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Ωστόσο, υλικές ζημιές υπέστη αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο σημείο.

Παράλληλα, σοβάδες έχουν πέσει στο κτήριο της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους του κτηρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Πυροσβεστική, που είναι σε πλήρη επιφυλακή, έχει λάβει τουλάχιστον 15 κλήσεις για εγκλωβισμένους σε ανελκυστήρες, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, εξαιτίας της σεισμικής δόνησης κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στην οδό Ερμού 90, προκαλώντας ζημιές σε όχημα που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο κτήριο.

Ζημιές στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά

Ακριβώς στην είσοδο του λιμανιού σημειώθηκε πτώση σκελετού κατασκευής σε μήκος αρκετών μέτρων, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του mydimosio.

Παράλληλα, εξαιτίας του σεισμού, υλικές ζημιές μικρής έκτασης υπέστη παλιό κτήριο στην πύλη Ε2 του λιμανιού.

 

«Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς»

Σε ανακοίνωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς.

Μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Ο κ. Πέτσας έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας ότι στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς και κάλεσε τους πολίτες να είναι ενημερωμένοι.