Ιταλία: Σημειώθηκαν 168 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες

0

Ταχεία εξάπλωση στην Ιταλία έχει τις τελευταίες μέρες ο κορωνοϊός καθώς σημειώθηκαν 168 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Οι κάτοικοι της χώρας στη προσπάθεια τους να εναρμονιστούν με τη νέα νομοθεσία περί περιορισμών στις μετακινήσεις, αγωνίζονται να καταλάβουν τι θα μπορούν, στο εξής, να κάνουν, χωρίς να παραβιάσουν τον νέο νόμο των μέτρων ασφαλείας.

Επιπρόσθετα και αναφορικά με τα μέσα ενημέρωσης, επιτρέπεται η αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα τρόφιμα, αλλά και τα αναγκαία προϊόντα για την καθαριότητα του σπιτιού.

Από την άλλη πλευρά και σχετικά με τον κλάδο των επαγγελματιών, οι Ιταλοί συνεχίζουν να πηγαίνουν στους χώρους εργασίας τους, αλλά η κυβέρνηση ζητά, από όποιον μπορεί, να προτιμήσει την λεγόμενη «τήλε -εργασία», μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επίσης, όποιος θέλει, μπορεί να πάρει ταξί, λεωφορείο ή μετρό σε όλες τις ιταλικές πόλεις, χωρίς περιορισμούς ωραρίου.

Τα σούπερ μάρκετ, επίσης, θα λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά όποιος θέλει θα μπορεί να ψωνίζει μέσω διαδικτύου, και να ζητά να του παραδίδονται, τα τρόφιμα, κατευθείαν στο σπίτι. Τέλος και αναφορικά με τον χώρο της εκπαίδευσης, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέχρι την έκδοση νέων οδηγιών από την κυβέρνηση.