Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για την 7μελή διευθυντική ομάδα

0

Χωρίς ελαφρυντικά η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Άλλη μια καθοριστική σελίδα στην ιστορική δίκη γράφεται σήμερα από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η Έδρα ανακοίνωσε καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά και για τους επτά καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ αυτών και ο Ν. Μιχαλολιάκος. Ελαφρυντικό ανακοίνωσε για τους Σ. Μπούκουρα, Ν. Μίχο και στον Μ. Αρβανίτη. Οι αποφάσεις κρίνουν την επόμενη φάση της διαδικασίας, καθώς από αυτές εξαρτώνται οι τελικές ποινές που θα επιβληθούν σε βάρος τους. Ο Λαγός κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου.

Ειδικότερα αναγνωρίσθηκε στον Σ. Μπουκουρα, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, στον Ν. Μίχο, την ειλικρινή μεταμέλεια και στον Μ. Αρβανίτη, το σύνομο βίο.

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Γ. Λαγό

Ο Γιάννης Λαγός, ζήτησε και πήρε το λόγο αν και αυτό δεν προβλέπεται από τη διαδικασία και κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου με το αιτιολογικό ότι καταπατήθηκε το τεκμήριο της αθωότητάς του και πως υπάρχει προκατάληψη απέναντι στο πρόσωπό του, υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο δέχθηκε πιέσεις και πως σε λίγο θα βρίσκεται εκεί ο συνήγορός του Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει αναλυτικά τα επιχειρήματά του.