Πέτρος Φιλιππίδης | Πέρασε την πόρτα των φυλακών της Τρίπολης…

0

Στις φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ύστερα από την προφυλακιση του από την 15η τακτική ανακρίτρια. Ο ηθοποιός έφτασε στην Τρίπολη λίγο πριν τις 16:00 και υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ηθοποιός δεν έφερε αντίρρηση στη μεταγωγή του στο αν συγκεκριμένο ίδρυμα, όπου συνήθως κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, με τον οποίο και θα προαυλίζεται.

Aπό χθες είχε διαρρεύσει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ερχόταν σιδεροδέσμιος στα δικαστήριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να λάβει τη διάταξη του εισαγγελέα για τη φυλακή που θα μεταχθεί. Ωστόσο, τελικά η διαδικασία φαίνεται πως ολοκληρώθηκε δίχως την αυτοπρόσωπη έλευση του ηθοποιού, ο οποίος και έφυγε κατευθείαν για το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Την πρώτη του νύχτα ως κρατούμενος, ο Πέτρος Φιλιππίδης την πέρασε στη ΓΑΔΑ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα αιφνιδιασμένος για την ποινική μεταχείριση που του επεφύλαξε η 15η τακτική ανακρίτρια. Η απόφαση για την προσωρινή του κράτηση ήλθε μετά από την πολύωρη απολογία, η οποία ελήφθη κάτω από άκρα μυστικότητα.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τόσο το αδίκημα του βιασμού όσο και δύο πράξεις απόπειρας βιασμού.

Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να τοποθετηθούν ως προς τις τρεις κατηγορίες που έχουν διευρυνθεί ύστερα από ισάριθμες καταγγελίες γυναικών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόκειται για τις μόνες αναφορές που αφορούσαν σε κακουργήματα και δεν είχαν παραγραφεί, με τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο να έχει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος για να ερευνήσει σε βάθος τα πραγματικά περιστατικά.

Οι τρεις καταγγελίες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία καταγγελία βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2008, σύμφωνα με την οποία η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε.

Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Όσο για τις δύο πράξεις αφορούν σε απόπειρα βιασμού. Η πρώτη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο -όπως ανέφερε- ο ηθοποιός της επιτέθηκε αλλά εκείνη κατορθώσει να διαφύγει. Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε περιστατικό που εμφανίζεται να έλαβε χώρα το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Το σκεπτικό για την προφυλάκισή του

Ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008-2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, μέτρησαν επιβαρυντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του καθήκοντα και να επαναλάβει τα αδικήματα. Επιπλέον, αρνητικά «έγραψε» σε βάρος του και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.