4ο φεστιβάλ Πάρου | «Τo βλέμμα στο τοπίο» | 16, 17 & 18 Ιουλίου 2021

0

Το τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ της Πάρου για τέταρτη συνεχή χρονιά, μας ξεναγεί σε μια διαφορετική Πάρο και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς μέσα από μια σειρά πρωτότυπων δράσεων πολιτισμού. Η τέταρτη έκδοση του Φεστιβάλ στρέφει το βλέμμα στο τοπίο.

Πως μπορούμε να καταλάβουμε τους ανθρώπους ενός τόπου μέσα από το τοπίο; Τι πληροφορίες μας δίνει η εικόνα του τοπίου για την ανθρώπινη δραστηριότητα και τη σχέση του εκάστοτε πολιτισμού με το φυσικό του περιβάλλον; Τι ρόλο παίζει η μνήμη του τοπίου στην ανάμνηση ενός αγαπημένου μας τόπου; Πόσο μας επηρεάζει η αλλαγή του τοπίου μας;

Ο τρόπος ζωής και η σύνδεση των κατοίκων με το περιβάλλον τους είναι στο επίκεντρο του πλούσιου και καινοτόμου προγράμματος δράσεων πολιτισμού, που έχει επιμελώς σχεδιαστεί για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους, επισκέπτες και ντόπιους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις σύγχρονης τέχνης με την συμμετοχή σημαντικών εικαστικών καλλιτεχνών, μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, βιωματικών εργαστηρίων, ξεναγήσεων και επισκέψεων σε ιστορικά κτίρια του παραδοσιακού οικισμού. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις.

Παρασκευή 16, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιουλίου 2021.

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις.

Μην το χάσετε, με τίποτα, αν βρεθείτε στο νησί…

Το πρόγραμμα:

 

Ακολουθεί μια μικρή αναδρομή στα προηγούμενα Φεστιβάλ Πάρου

1ο Φεστιβάλ Πάρου | 16 Ιουλίου 2018

Το τέλος του πρώτoυ Φεστιβάλ Πάρου, μια νέα αρχή για την Παροικιά Το τριήμερο πολιτιστικό Φεστιβάλ Πάρου ολοκληρώθηκε για φέτος υφαίνοντας μια νέα αρχή για την Παροικιά. Η θερμή συμμετοχή του κόσμου, ο ενθουσιασμός, οι συγκινήσεις, οι αναμνήσεις και οι ιστορίες που αναδύθηκαν μέσα από τις δράσεις του προγράμματος του Φεστιβάλ έδωσαν στην Παροικιά μια «όψη κυριακάτικη», μια γιορτινή ατμόσφαιρα!

2ο Φεστιβάλ Πάρου | 12, 13 & 14 Ιουλίου 2019

3 εκθέσεις, 8 συναυλίες, 4 αρχοντικά, 9 εκκλησίες, 13 πρωτότυπες δράσεις πολιτισμού, ξεναγήσεις, προβολές, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους του 2ου Φεστιβάλ Πάρου σε μόλις 5’ στο βίντεο που ακολουθεί.

Πάρος: Τόπος φτιαγμένος από ιστορίες. Τρεις μέρες γιορτής για τον πολιτισμό του τόπου και τις ιστορίες των ανθρώπων του.

3ο Φεστιβάλ Πάρου 2020 | Η… ακύρωση λόγω κορωνοϊού

Αγαπητοί φίλοι, εθελοντές και υποστηρικτές του Φεστιβάλ Πάρου, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις και οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ακύρωση του τριήμερου πολιτιστικού Φεστιβάλ Πάρου που είχε προγραμματιστεί στις 10, 11 & 12 Ιουλίου 2020.

Εκδηλώσεις πάντως πραγματοποιήθηκαν το 2020 αλλά κυρίως διαδικτυακά και κυρίως σύμφωνα με τις αποφάσεις και οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας…

 

Περισσότερα για το Φεστιβάλ Πάρου στους συνδέσμους που ακολουθούν:

site: http://www.festivalparos.gr/

facebook: https://www.facebook.com/ParosFestival/

email: [email protected]

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό: