Αγώνες καρτ στην Πάτρα | Πέντε συλλήψεις για τον τραυματισμό ανήλικου | video

0

Σταθερή η κατάσταση του 6χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ παίδων & εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για τον τραυματισμό ενός ανήλικου χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, τη στιγμή που παρακολουθούσε αγώνες καρτ, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο και σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του 6χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας, ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας».

 

Νεότερη ενημέρωση

Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή Εισαγγελέα οι πέντε συλληφθέντες, τα τέσσερα μέλη της διοργανώτριας αρχής των καρτ του PICK Πάτρας και ο οδηγός που φέρεται να τραυμάτισε τον 6χρονο αγοράκι.

Η υπόθεση περνάει σε προανακριτικό στάδιο μέχρι να μελετηθούν και να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του οδηγού Τάκη Παπαδόπουλο ζητήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές μεταξύ άλλων το αποκλειστικό βίντεο της ΕΡΤ με τη στιγμή του ατυχήματος.