Αλλάζει το πεδίο για τους γάμους και τις βαφτίσεις το προσεχές καλοκαίρι – Πόσο «στενός» θα είναι ο οικογενειακός κύκλος των καλεσμένων

0

Σε αναμονή οι Εκκλησίες και οι ενδιαφερόμενοι για τις απογευματινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το πως και πότε θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων, γεγονός που θα ίσως τελικά επιτρέψει σε όσους το είχαν προγραμματίσει για το φετινό καλοκαίρι, να πραγματοποιήσουν κάποιο μυστήριο στην Εκκλησία.
Την ίδια στιγμή, κάποιοι αισιόδοξοι πολίτες που είχαν ακυρώσει τις ημερομηνίες του μυστηρίου, σπεύδουν να τις ξανά κλείσουν εκμεταλλευόμενοι την καλή πορεία την νόσου στη χώρα μας.

Οι εκκλησίες αναμένεται να είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για τους πιστούς.

Ένα θέμα που απασχολεί πολύ είναι πώς θα γίνουν γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι καθώς αναβλήθηκαν οι γάμοι που ήταν να πραγματοποιηθούν τον Μάιο και τον Iούνιο λόγω του κορωνοϊού. Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για ημερομηνίες μέσα στο καλοκαίρι ή για τις αρχές του Σεπτεμβρίου , ενώ αναζητούνται και άλλες ημέρες εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

«Θα τηρήσουμε όλους τους υγειονομικούς κανόνες που θα βάλει η Πολιτεία» αναφέρει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και τονίζει: «Οι γάμοι θα γίνονται σε οικογενειακό κύκλο, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι μία ευκαιρία να επιστρέψουμε στους οικογενειακούς γάμους που διατηρούν και την ουσία του Μυστηρίου» τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα επανέλθουν οι γάμοι και οι βαφτίσεις στο μυστηριακό οικογενειακό κλίμα που έχει χαθεί λόγω των μεγάλων συγκεντρώσεων μέσα και έξω από τις Εκκλησίες.

Για όλα τα θέματα η Εκκλησία αναμένει τις σχετικές ανακοινώσεις για να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις την Πέμπτη οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της διαρκούς Ιερά Συνόδου στην οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην Εκκλησία.