Αναβλήθηκε ξανά η δίκη της υπόθεσης άγριου ξυλοδαρμού του διασώστη των ΕΚΑΒ

0

Λόγω κωλύματος του δικηγόρου ενός των των δύο δραστών αναβλήθηκε εκ νέου για τις 10 Ιουνίου η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης ξυλοδαρμού του διασώστη των ΕΚΑΒ. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα στις 9 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο Κρήτης και θήτες ήταν δύο νεαροί αθλητές του kick boxing.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι δράστες διώκονται για πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή. Σήμερα λοιπόν οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου προκειμένου να δικαστούν, όμως εν τέλει η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη αναβολή έλαβε χώρα πριν από δέκα ημέρες περίπου καθώς έλειπε από την δικογραφία το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Μαζική κοινητοποίηση των συναδέλφων του 46χρονου διασώστη

Στο πλευρό του άτυχου διασώστη βρέθηκαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι κύρηξαν τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Παγκρήτιου Σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Μενέλαου Καρακωνσταντάκη, στην αίθουσα προσήλθαν και ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς αλλά και διασώστες των Κέντρων Υγείας.

Ο κ. Καρακωσταντάκης τόνισε επίσης ότι ο συνάδελφος τους ταλαιπωρείται ακόμα από τον ξυλοδαρμό που υπέστη, έχοντας όμως διανύσει σημαντικό δρόμο προς την αποκατάσταση των τραυματισμών που προκλήθηκαν από τους δύο νεαρούς «νταήδες».

Όπως αναφέρει το cretanpost.gr, ο 46χρονος διασώστης υπέστη ρήξη τυμπάνου με αποτέλεσμα να έχει χάσει την ακοή του από το ένα αυτί και θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να την αποκατασταθεί. Επίσης, το θύμα έφερε και φέρει ακόμα σοβαρά τραύματα στην γνάθο, για τα οποία έχει ήδη προβεί σε διορθωτικές επεμβάσεις.