Ανέβασε στα social εικόνα με οδηγό που πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ και αυτός την μήνυσε για 70.000 ευρώ

0

Για προσβολή προσωπικότητας και παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατηγορείται μία γυναίκα που έβγαλε φωτογραφία το αυτοκίνητο ενός άνδρα που πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα είχε παρκάρει σε υπαίθριο πάρκινγκ και βγαίνοντας από ένα κατάστημα είδε τον οδηγό να παρκάρει σε θέση με σήμανση για ΑμεΑ. Όταν του ζήτησε εξηγήσεις, εκείνος της επιτέθηκε.

«Μου επιτέθηκε με απίστευτο τρόπο. Εκτός από χειρονομίες και βρισιές, με ακολούθησε μέχρι το αυτοκίνητό μου, όπου φόρτωνα τα ψώνια και με απείλησε» δήλωσε η γυναίκα στον ΑΝΤ1, η οποία πρόλαβε να τραβήξει μια φωτογραφία του οχήματος του άνδρα.

Έπειτα τη δημοσίευσε στα social media. Πέντε μήνες αργότερα, ο οδηγός προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας για προσβολή της προσωπικότητας και παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων 70.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη δίκη που ξεκίνησε για το περιστατικό την προηγούμενη εβδομάδα, αξιωματικός κατέθεσε ότι η Τροχαία αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών επιτήρησης της προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία σε ολόκληρη την Αττική.