Αρκαλοχώρι | Η ατάκα Μητσοτάκη που εκνεύρισε τους Κρητικούς

0

Με κατοίκους του Αρκαλοχωρίου που επλήγησαν από το σεισμό συνομίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο η τοπική κοινωνία έχει καταστραφεί από τον κορωνοϊό και τώρα δεν έχει μείνει κανένα κατάστημα και υπάρχουν άνθρωποι χωρίς σπίτια» του είπε μία κάτοικος για να συμπληρώσει ένας άλλος ότι «η κατάσταση είναι απαράδεκτη με οικογένειες να μένουν στο τσιμέντο».

«Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε» απάντησε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι «Θα στεγαστείτε κανονικά και θα ξαναφτιάξουμε την πόλη από την αρχή, σωστά αυτή τη φορά, ε; Σωστά».

Η ατάκα αυτή του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων που του είπαν ότι «πάλι ρίχνετε την ευθύνη στον κόσμο».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ρίχνει την ευθύνη στους κατοίκους

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας λόγο για «εξοργιστική έλλειψη ενσυναίσθησης» του πρωθυπουργού

«Στις εύλογες διαμαρτυρίες σεισμόπληκτων στην Κρήτη, που κατήγγειλαν πως κοιμούνται σε σκηνές πάνω στο τσιμέντο, ο κ. Μητσοτάκης, αντί για μια κουβέντα παρηγοριάς και μέτρα στήριξης, τους έριξε και τις ευθύνες από πάνω για τη «μη σωστή» κατασκευή των σπιτιών τους.

Η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης και η διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών, ακόμη και για τις φυσικές καταστροφές, είναι πλέον εξοργιστική».