Δωρεάν χορήγηση self test | «Άναψε κόκκινο» ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

0

Τη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τα φαρμακεία των μελών του, από το ερχόμενο Σάββατο 19 Ιουνίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΦΣΑ οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, καθώς «εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test», αλλά και η κυβέρνηση αντί να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των φαρμακοποιών «βάζει και καινούργιο χαράτσι», σημειώνοντας ότι «το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το claw back των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης:

«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ Φ.Σ.Α.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Φ.Σ.Α.

ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ SELFTEST ΑΠΟ ΤΗΝ 19/6/2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αποφάσισε την διακοπή της δωρεάν χορήγησης των selftest από τα φαρμακεία των μελών του από την 19η Ιουνίου 2021 χωρίς περαιτέρω παράταση.

Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην αναξιοπιστία της Κυβέρνησης, η οποία εδώ και τρεις μήνες δεν ξεκίνησε καν την συζήτηση για επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως γραπτώς είχε δεσμευτεί ο Υπουργός κ. Κοντοζαμάνης.

Η μη τήρηση της υπογραφής της Κυβέρνησης έρχεται να ακολουθήσει την προηγούμενη μη τήρηση της υπογραφής της σχετικά μα την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους.

Αν η κυβέρνηση είχε στοιχειωδώς την θέληση να προχωρήσει στην επίλυση οποιουδήποτε σοβαρού προβλήματος θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον να συζητά μαζί μας.

Αντί για αυτό, τρεις μέρες πριν από την λήξη της παράτασης που δόθηκε από τους φαρμακοποιούς, συναισθανόμενοι την αγωνία μαθητών και οικογενειών τους, αποφασίσαμε αντί για 6 Ιουνίου που έληγε η συμφωνία, να τελειώσει στις 19 Ιουνίου.

Ως εδώ με τις αδιαφανείς συμφωνίες με την κυβέρνηση, που οδήγησαν σε διασυρμό του κλάδου.

Οι φαρμακοποιοί θα διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των θεσμικών τους αιτημάτων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ».