Δίδακτρα σε πρόγραμμα σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου- Τέλος στη δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση;

0

Η απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να μπουν δίδακτρα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ίσως και να σημάνει την αρχή του τέλους για τη δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το μέτρο αφορά το αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έχει ως θεματολογία την Αρχαιολογία, την Ιστορία και τη Φιλολογία της Αρχαίας Ελλάδας.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece». Πρόκειται για το πρώτο αγγλόφωνο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο και υποβολή αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2020- 2021 και ήδη, σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, υπάρχει ενδιαφέρον από φοιτητές από όλο τον κόσμο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ως τις 31 Μαρτίου 2020 και μπορεί να είναι όχι μόνο υποψήφιοι φοιτητές αλλά και πολίτες που δεν προέρχονται από χώρες της ΕΕ ή σπουδάζουν ήδη σε άλλο πανεπιστήμιο και ενδιαφέρονται να μελετήσουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Οι σπουδές στο «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece» θα έχουν διάρκεια τέσσερα χρόνια, οκτώ ακαδημαϊκά εξάμηνα, και για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών θα απαιτούνται 248 ECTS (διδακτικές μονάδες).

Τα δίδακτρα καθορίζονται στις 6.000 ευρώ ετησίως.

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων γίνεται μέσω του συνδέσμου: https://baag.uoa.gr/application , μέχρι τις 31/3/2020.

Το ηλεκτρονικό φυλλάδιο του προγράμματος είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://synergasia.uoa.gr/modules/document/file.php/ADM102/Parousiasi_A4_School_of_Philosophy.pdf

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις αποδοχής υποψηφίων φοιτητών μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ιστοσελίδας https://baag.uoa.gr , ή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@baag.uoa.gr.