Δημόσια ΙΕΚ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τις εγγραφές

0

Δεκτές θα γίνονται από τη Δευτέρα (2/9) και για μια εβδομάδα οι αιτήσεις των υποψήφιων σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ. Τα μαθήματα προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/index. Για την υποβολή της είναι απαραίτητος ο αριθμός ΑΜΚΑ, τον οποίο, όσοι δεν έχουν, μπορούν να εκδόσουν στο ΚΕΠ της περιοχής τους. Οι λεπτομέρειες για τις σπουδές, τα δικαιολογητικά, τις ειδικότητες και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα υποβολής αιτήσεων. Για να πληροφορηθούν οι υποψήφιοι το αποτέλεσμα της αίτησής τους, θα πρέπει να μπουν στο σύστημα, με το ίδιο email με το οποίο υπέβαλαν αίτηση. Αν είναι επιτυχόντες, θα πρέπει να προσέλθουν για έλεγχο των δικαιολογητικών και εγγραφή μέσα στην προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

Μετά το τέλος αυτής της «πρώτης φάσης» εγγραφών, θα γίνει νέα επιλογή για την κάλυψη των κενών θέσεων που μπορεί να προκύψουν. Η επιλογή αυτή βασίζεται στους επιλαχόντες της αρχικής επιλογής σύμφωνα με τα μόρια τους, τις προτιμήσεις-επιλογές τους και το πλήθος των κενών θέσεων ανά τμήμα που έχουν μείνει μετά την ολοκλήρωση των αρχικών εγγραφών.Στην ίδια ιστοσελίδα θα γίνει νέα ανακοίνωση όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν το αποτέλεσμα της «δεύτερης φάσης». Οι νέοι επιτυχόντες καλούνται στη συνέχεια  για εγγραφή εντός καθορισμένης προθεσμίας. Μετά το πέρας της ανακοινώνεται η έγκριση λειτουργίας των νέων τμημάτων Α’ εξαμήνου και αρχίζει η κατάρτιση.