Γνωστός ηθοποιός καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας και το εκπαιδευτικό σύστημα

0

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό».

Ο γνωστός ηθοποιός, μιλώντας για τις δύο κόρες του που πάνε στο δημοτικό, ξέσπασε με αφορμή το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και τον τρόπο που μεγαλώνουν σήμερα τα παιδιά.

Διαβάστε επίσηςΑυτοψία: Με τέτοιες εικόνες στο Υπουργείο Παιδείας, που είναι η Παιδεία μας;

«Εάν το κανονικό είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά έτσι όπως θέλει το Υπουργείο Παιδείας, ντροπή σε αυτούς που βγάζουν την ύλη στα σχολεία. Ντροπή σε αυτούς που στερούν από τα παιδιά τα παιδικά τους χρόνια, ντροπή σε αυτούς που βγάζουν την ύλη και στερούν από τα παιδιά μας το παιχνίδι. Ντροπή σε αυτούς που βγάζουν όλο αυτόν τον όγκο που πρέπει να κουβαλάνε τα παιδιά κάθε μέρα στις σάκες τους και να παθαίνουν σκολίωση. Ντροπή τους. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο.

Δείτε επίσης: Xτύπημα Τζήμερου: Αγράμματοι και τεμπελχανάδες οι εκπαιδευτικοί, πλην εξαιρέσεων

Προσεύχομαι μόνο να θυμηθούν πως και εκείνοι ήταν παιδιά κάποτε. Να μειώσουν την ύλη και το άγχος των παιδιών μας. Να μειώσουν το άγχος των εφήβων που ξεχνάνε λόγω Πανελληνίων τι είναι έρωτας και εφηβεία. Τους προσθέτουν άγχος και τους κάνουν να θυμούνται αυτήν την ηλικία σαν βασανιστήριο. Ντροπή τους. Ας κάνουν κάτι να ελαφρώσουν το πρόγραμμα των παιδιών. Η καθημερινότητα σπίτι είναι: “Τι λέει το Υπουργείο Παιδείας;” Πρώτα το διάβασμα και μετά το παιχνίδι; Η δικιά μου η καθημερινότητα είναι, πρώτα το παιχνίδι και μετά το διάβασμα», είπε, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Ευθυμιάδης.