Μαθητές κατηγορούν τη διευθύντρια του σχολείου τους για… bullying

0

Για «ψυχολογικό πόλεμο και bullying» καταγγέλλουν διευθύντρια  Γυμνασίου στις Σέρρες, οι μαθητές της σχολικής μονάδας, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.

Η μαθητική κοινότητα, αλλά και η τοπική κοινωνία, είναι ανάστατοι από τις ανεξήγητες εμμονές της διευθύντριας του Γυμνασίου, ν’ αναγκάσει δύο μαθητές να αλλάξουν σχολείο, επικαλούμενη τη… νομοθεσία αν και μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ενέκρινε την εγγραφή του ενός μαθητή στην Α΄ τάξη.

Πρόκειται για μαθητές της Α και Γ τάξης Γυμνασίου, που φοιτούν στη σχολική μονάδα, αλλά οι οικογένειές τους διαμένουν σε γειτονικό χωριό.

Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη η διευθύντρια εκδίωξε την 14χρονη μαθήτρια από το σχολείο, βγάζοντάς την από το οίκημα, δείχνοντας το δρόμο της εξόδου σ’ έναν ακόμη μαθητή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πατέρα του, με αποτέλεσμα ν΄ ανάψουν τα αίματα και να κληθεί η αστυνομία.

Αυτό οδήγησε την Παρασκευή και την Δευτέρα, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου σε αποχή από τα μαθήματά τους, ενώ σε συνέλευση που πραγματοποίησαν ζήτησαν να υπάρξει λύση που θα επαναφέρει την ηρεμία στη σχολική μονάδα. Να σημειωθεί και πως ο Σύλλογος Διδασκόντων, έχει ταχθεί κατά της συμπεριφοράς της διευθύντριας απέναντι στους δύο μαθητές.

Με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο προϊστάμενος της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, δήλωσε πως οι δύο μαθητές δεν πρόκειται να μετακινηθούν σε γειτονική σχολική μονάδα. Ο ίδιος έκανε γνωστό πως τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στην περιοχή για να συζητήσει με τους μαθητές, τα θέματα που έχουν προκύψει.

Οι δηλώσεις του, ωστόσο, δεν φαίνεται πως ικανοποίησαν τους μαθητές του σχολείου, που την Δευτέρα πραγματοποίησαν νέα τρίωρη αποχή από τα μαθήματά τους. Από την πλευρά της η διευθύντρια του Γυμνασίου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα στην Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Σερρών.

Οι γονείς των δύο μαθητών έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά της διευθύντριας, ενώ με έγγραφό τους προς το υπουργείο Παιδείας, ζητούν την άμεση παρέμβασή του ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη σχολική μονάδα.