Υπάρχει κι αυτή η Ελλάδα: Παιδιά διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

0

Με τη βεβαιότητα ότι η σημερινή νεολαία της πατρίδας μας «μπορεί να μας δώσει μια χώρα που να τη ζηλεύουν οι υπόλοιπες» ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Ελλάς, Γιάννης Σομαλακίδης, στην εκδήλωση της βράβευσης των διακριθέντων μαθητών οι οποίοι συμμετείχαν στον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019, στο Γκιόρ της Ουγγαρίας.

Στην εκδήλωση την οποία οργάνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι οποίοι βράβευσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι 21 μαθητές που βραβεύτηκαν φοιτούν στη Ράλλειο Σχολή Πειραιά, στο Πειραματικό Σχολείο της Πάτρας, στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση, στο Αρσάκειο, στο 4ο Δημοτικό και 4ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πάτρας και στο Γενικό Λύκειο Καστριτσίου.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος και οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Μιχ. Σταυριανουδάκης (Εσωτερικών και Οργάνωσης), Βιβή Χαραλαμπογιάννη (Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα) και Αθανάσιος Μπαλέρμπας (Ιθαγένειας), ενώ η χορωδία του Υπουργείου Εσωτερικών ερμήνευσε τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Ο κ. Σομαλακίδης, υπογράμμισε ότι «κάτι έχει αλλάξει στη χώρα» και αυτό όπως σημείωσε, το σηματοδοτεί η παρουσία του πρωθυπουργού και δύο υπουργών στην εκδήλωση. «Πάμε προς μια κατεύθυνση άλλη, αυτή που ζητάει ο καθένας μας, όπως την έχει ονειρευτεί και όπως θέλει να γίνει».