Εκρηκτική η κατάσταση στη Μόρια

0

Το Προσφυγικό συνεχίζει να αποτελεί τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» της κυβέρνησης καθώς βλέπει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια, να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των Δομών στα νησιά του Αιγαίου αλλά και να κατευνάσει τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Τις τελευταίες ώρες εκατοντάδες πρόσφυγες στη Μόρια μην αντέχοντας άλλο τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν στον καταυλισμό της Μόριας προχώρησαν σε συγκεντρώσεις και πορείες ζητώντας το αυτονόητο.

Γυναίκες και μικρά παιδιά με πλακάτ που έγραφαν «Freedom» βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας μεταξύ άλλων επίσπευση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν η ρίψη χημικών και η διάλυση ακόμη και της χθεσινής συγκέντρωσης.

Χθες, το βράδυ, πρόσφυγες, μέλη ΜΚΟ, αριστεριστές και ομάδες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική πορεία διαμαρτυρίας λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης.

Οπως μεταδίδει το lesvospost.com, λίγο μετά τις 23:00, μέλη ΜΚΟ, μετανάστες και αντιεξουσιαστές με πορεία βρέθηκαν στην Επάνω Σκάλα όπου διαμαρτυρήθηκαν για τις επιθέσεις των ΜΑΤ σε βάρος τριών μεταναστών και τους κάτοικους της Μόριας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Τελικά, η αστυνομία άφησε τους συγκεντρωμένους να πραγματοποιήσουν πορεία από την παλιά αγορά προς την πλατεία Σαπφούς.

Αρχικά, κλούβα της αστυνομίας τους είχε σταματήσει, κλείνοντας τον δρόμο στην Επάνω Σκάλα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε όλη την προκυμαία.