«Χειροπέδες» σε πεντε μέλη σπείρας βίαιων ληστών στα Εξάρχεια

0

Τέλος στο έργο εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατε βίαιες ληστείες στην περιοχή των Εξαρχείων έβαλε η Ελληνική Αστυνομία.

Η επιτυχημένη επιχείρηση της ΟΠΚΕ και της ομάδας Δίας οδήγησε στην σύλληψη πέντε ατόμων σε Εξάρχεια, Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα και Μενίδι.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, οι κατηγορούμενοι, είχαν πραγματοποιήσει συνολικά 18 ληστείες και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με κέντρο δράσης τα Εξάρχεια.

Εκφοβισμός και ξύλο που έφτασε στο σημείο της απόπειρας ανθρωποκτονίας 

Η σκληρότητα με την οποία δρούσε η συγκεκριμένη σπείρα έχει σοκαρει τις αρχές, με τους ληστές να έχουν προβεί ακόμα και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος ενός ολυμπιονίκη του Τζούντο πριν από περίπου ένα μήνα. Το θύμα, σύμφωνα πάντοτε με τον ΣΚΑΙ, είχε προσπαθήσει να αποτρέψει την κλοπή του αυτοκινήτου της αδερφής του όταν δέχτηκε δολοφονική επίθεση από μέλη της συμμορίας.

Μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί 18 άτομα τα οποία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο ανακριτή, ενώ για τέσσερις εξ αυτών έχει εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης. Κάποιοι μάλιστα είχαν προβεί σε πλαστικές επεμβάσεις προκειμένου να γλιτώσουν τη σύλληψη, αλλά ταυτοποίήθηκαν εν τέλει μέσω DNA.