Η επίθεση στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά οδήγησε σε… εργαστήριο παραγωγής βομβών μολότοφ!

0

Οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση με βόμβα μολότοφ χθες Κυριακή στο Α’ τμήμα Τροχαίας Πειραιά και οι έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους από την Ελληνική Αστυνομία έφεραν στο φως υλικά κατασκευής βομβών μολότοφ και όχι μόνο!

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πρώτη αφορούσε στη σύλληψη των δυο ημεδαπών και η δεύτερη ανακοίνωση στα ευρήματα μετά από έρευνα στις οικίες των δύο συλληφθέντων.

Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τα εξής:

«Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (24 και 20 ετών) για τη συμμετοχή τους στην επίθεση με ρίψη μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021).
Οι ανωτέρω νωρίτερα είχαν εντοπισθεί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που προέβαιναν σε αναζητήσεις στην περιοχή και τους προσήγαγαν.
Προανακρίσεως επελήφθη η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Και λίγο αργότερα έπειτα από τις έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τα εξής:

«Σχετικά με τη σύλληψη δύο ημεδαπών (24 και 20 ετών) για τη συμμετοχή τους στην επίθεση με ρίψη μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021), μετά από έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • τέσσερα δοχεία με εύφλεκτο υγρό,
  • πλήθος γυάλινων μπουκαλιών,
  • δύο κοντάρια με πυρσούς προσαρτημένους σε αυτά,
  • προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες,
  • αντιασφυξιογόνος μάσκα,
  • μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος,
  • μικροποσότητα κάνναβης,
  • τρία κινητά τηλέφωνα και
  • δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, του εμπρησμού κατά συναυτουργία, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες και τα ναρκωτικά».

Ακολουθούν φωτο από τα ευρήματα στις οικίες των δύο συλληφθέντων…