Έρευνα: Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

0
Mία άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση παρουσιάζει το MyDimosio σε συνεργασία με την πλατφόρμα ανάλυσης διαδικτύου Newsrelate.com για τη δημοτικότητα-δημοφιλία πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών.

H πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή συνεχώς και προσβάσιμη μέσω του MyDimosio.gr. Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε Σάββατο. Όλοι οι επισκέπτες μας μπορούν να βλέπουν real time όλα τα στατιστικά.

Tα συμπεράσματα που εξήχθησαν δεν έχουν δημοσκοπική χροιά, αλλά επιβεβαιώνουν τη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων και την επιρροή τους μέσα από τα social media και τον ευρύτερο κυβερνοχώρο, που ως γνωστόν κυριαρχούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αναλύθηκαν οι δημοσιεύσεις απο Ελλάδα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, blogs, twitter, instagram, facebook, youtube, οι αντιδράσεις χρηστών στο σύνολο των αναφορών.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 

Για την περασμένη εβδομάδα, η ανάλυση αποτυπώνει τη δημοσιότητα που έλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Νικητής ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αρνητικές δημοσιεύσεις

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθεια μετασχηματισμού του κόμματος και η περίφημη αναφορά περί “αρμών της εξουσίας” σχολιάστηκε αρνητικά στο ελληνικό διαδίκτυο. Ο πρωθυπουργός “πληρώνει” το τίμημα του διογκώμενου προβλήματος στο προσφυγικό, ενώ με λιγότερο ποσοστό ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ25 σχολιάστηκε λόγω των ηχογραφημένων συνομιλιών που προειδοποιεί ότι θα δημοσιοποιήσει.

Oι νικητές της εβδομάδας στα social media…

Όπως θα δείτε, ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 απέσπασε περισσότερους followers και ακολούθησαν δύο δίαυλοι επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα.