Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας για όλους

0

Σε καλό δρόμο, όπως μάθαμε κι από τη φετινή ΔΕΘ, βρίσκεται το μέτρο που αφορά στην ηλεκτρονική κάρτα εργασίας που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων. Πέραν από κάποια Υπουργεία και φορείς που οι υπάλληλοι “χτυπάνε” κάρτα, το νέο σχέδιο επεκτείνεται και στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των επιχειρήσεων προκειμένου να ρυθμιστούν όλες οι παράμετροι.

Με τη χρήση της, θα διαπιστώνεται η ώρα εισόδου και εξόδου του εργαζόμενου κατά τη διάρκεια των ελέγχων ώστε να περιοριστεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία αλλά και να καταγράφονται οι υπερωρίες.

Με την θεσμοθέτηση της κάρτας εργασίας θα ενημερώνεται το σύστημα σε πραγματικό χρόνο για το χρόνο εργασίας, την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων της επιχείρησης.

Η διαδικασία αυτή γίνεται με τη χρήση κάρτας εργασίας σε ηλεκτρονικό ρολόι παρουσίας προσωπικού (ωρομέτρηση) και τα στοιχεία διαβιβάζονται με ηλεκτρονικό τρόπο στην ΕΡΓΑΝΗ.

Τα στοιχεία αυτά θα διασταυρώνονται με τα αναγραφόμενα στην υποβαλλόμενη από την επιχείρηση Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.).

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.