Καταγγελίες για τροπολογία υπέρ (εργαζόμενων)… συνταξιούχων του Δημοσίου

0

Προκλητική τροπολογία καταγγέλλουν ΣΥΡΙΖΑ και «Αυγή», καθώς -όπως υποστηρίζουν- με διάταξη του υπουργού Γ. Βρούτση στο νέο ασφαλιστικό (το οποίο αναμένεται να αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα και θα κατατεθεί και στη Βουλή το πρώτο 1 5ήμερο του Φεβρουαρίου), επιτρέπεται στους συνταξιούχους του Δημοσίου να εργάζονται με μισθό και χωρίς καμία περικοπή στη σύνταξή τους!

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, πρόκειται για ρύθμιση η οποία επιτρέπει σε εκατοντάδες «γαλάζια» στελέχη να διορίζονται σε επιτελικές κυβερνητικές θέσεις – κλειδιά εισπράττοντας ταυτόχρονα και τη σύνταξή τους. Συγκεκριμένα, με τη ρύθμιση αυτή, καταργείται το ισχύον καθεστώς, που προβλέπει αναστολή της σύνταξης σε περίπτωση διορισμού σε διοικητική θέση ή θέση μετακλητού.

Η αποκάλυψη της συγκεκριμένης “ρουσφετολογικής διάταξης” έγινε από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας σε συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στα μέσα της εβδομάδας. Μάλιστα, όπως τονίζει η «Αυγή», τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ άκουσαν εμβρόντητα τον υπουργό Εργασίας να χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη ρύθμιση «τομή»,  όπως ανέφερε, έτσι θα δοθεί η δυνατότητα εργασίας στο Δημόσιο συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων χωρίς περικοπή μάλιστα της σύνταξής τους