Φουλ της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ το 2020 για 12.775 προσλήψεις στο Δημόσιο

0

9.750 θέσεις εκπαιδευτικών
Στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020, η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως προανήγγειλε την πρόσληψη 9.750 μόνιμων εκπαιδευτικών το επόμενο έτος.

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως ο Προϋπολογισμός για την Παιδεία το 2020 προβλέπει 4 δισεκατομμύρια 953 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις οι πληρωμές για το 2019 θα ανελθουν στα 4 δισεκατομμύρια 851 εκατομμύρια ευρώ. Στα παραπάνω, αν συνυπολογιστεί το νέο Πρόσθετο Ειδικό Αποθεματικό που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των δαπανών κάποιων ευαίσθητων τομέων, τότε οι δαπάνες για την Παιδεία αυξάνονται κατά 113 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως σημείωσε η υπουργός, στον Προϋπολογισμό του 2020 περιλαμβάνονται οι απαιτούμενες πιστώσεις για τον διορισμό 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αλλά και για τον διορισμό 5.250 μόνιμων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης.

2.858 νέες θέσεις μόνιμων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Στην προκήρυξη αυτή αναφέρθηκε πριν μερικές μέρες ο πρωθυπουργός και βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ. Θέληση της κυβέρνησης είναι η έμπρακτη στήριξη του θεσμού αυτού, οπότε τους πρώτους μήνες του 2020 αναμένεται να προσληφθούν 2.858 μόνιμοι υπάλληλοι από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης: ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ. Oι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την έναρξη υποβολής τους και οι θέσεις εργασίας θα κατανεμηθούν σε 270 δήμους σε όλη τη χώρα. Οι συμβασιούχοι που εργάζονται ήδη στο πρόγραμμα θα λάβουν επιπλέον μόρια.

167 μόνιμοι υπάλληλοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Μέσω νέου διαγωνισμού, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προσλάβει 167 άτομα με μονιμη σύμβαση. Πρόκειται για προσωπικό στις ειδικότητες: ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Γεωπόνων (φυτικής παραγωγής), ΠΕ Κτηνιάτρων, ΠΕ Ιχθυολόγων, ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής, ΔΕ Γεωργικού – Κτηνοτροφικού, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού.