Ρεκόρ προσλήψεων τον Αύγουστο

2

Ρεκόρ στις προσλήψεις μισθωτών τον Αύγουστο, δείχνουν τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον μήνα Αύγουστο. Συγκεκριμένα, το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης είναι ιδιαίτερα θετικό (+3.111) και συνιστά το καλύτερο από το 2014.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά ταυτίζονται με τον τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και αποτελούν επιβεβαίωση της αλλαγής του πολιτικού και οικονομικού κλίματος που έχει επέλθει.
«Διαψεύδει όσους επιχειρηματολογούσαν ότι η απόσυρση του βάσιμου λόγου απόλυσης θα έφερνε μεγάλο “κύμα” απολύσεων και κατάρρευση της αγοράς εργασίας» αναφέρει ο κ. Βρούτσης. Αντίθετα, όπως σημειώνει, το ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα του Αυγούστου λειτούργησε υπέρ των εργαζομένων, καθώς οι προσλήψεις αυξήθηκαν.

Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης τονίζει ότι τα ποιοτικά στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ» δείχνουν ότι οι απολύσεις Αυγούστου 2019 είναι ευδιάκριτα λιγότερες από τις απολύσεις του ίδιου μήνα για το έτος 2018, «καταρρίπτοντας τους αβάσιμους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί του αντιθέτου».

«Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν στις νέες προσλήψεις τα έντονα χαρακτηριστικά της επικυριαρχίας των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, όπως αυτές ξεκίνησαν στις αρχές του 2015.