Το Job Center της Αθήνας αλλάζει τις ζωές μακροχρόνια ανέργων….

0

Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στην αγορά εργασίας και παρότι οι επισκέπτες του είναι άνθρωποι σε εξαιρετικά άσχημη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, έχει καταφέρει μέσα σε μικρό διάστημα να βρει δουλειά σε 300 ανθρώπους!

Πρόκειται για το Job Center, ένα πρότυπο κέντρο Επανένταξης στην εργασία, που δίνει καθημερινά ελπίδα στους μακροχρόνια ανέργους και λειτουργεί στην καρδιά της Αθήνας.

Με τα στοιχεία να δείχνουν ότι πάνω από τους μισούς ανέργους βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας για περισσότερο από έναν χρόνο (55%), το μοναδικό αυτό Κέντρο για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, εφαρμόζει -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- διεθνή πρότυπα, συνδυάζοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη με παράλληλη δικτύωση με πιθανούς εργοδότες. Και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά αφού μέσα σε μερικούς μήνες άνθρωποι που είχαν γνωρίσει μεγάλες ατυχίες και είχαν βρεθεί στο περιθώριο, κατάφεραν να  επιστρέψουν, όχι πλέον μέσω επιδομάτων, αλλά με τη σταθερά που λέγεται εργασία, που για τους περισσότερους μέχρι πρότινος ήταν ανήκουστη λέξη.