Έρικσεν | Τελείωσε η καριέρα του στην Ιταλία

0

Με χθεσινές δηλώσεις του στο μικρόφωνο του Radio Punto Nuovo, ο πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρείας Καρδιολογίας του Αθλητισμού, Λούτσιο Μος, αναφέρθηκε στο δράμα που έπληξε τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο Ιταλός επιστήμονας εξέφρασε αμφιβολία για το κατά πάσο ο Δανός διεθνής μέσος της πρωταθλήτριας Ίντερ θα είναι πλέον σε θέση να ξαναπατήσει το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο, τουλάχιστον στη Serie A.

«Πώς είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής που έχει υποβληθεί σε αμέτρητους ελέγχους να υποφέρει από καρδιακή ανακοπή;», αναρωτήθηκε.

«Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να ξεφύγουν ακόμη και από τους πιο ακριβείς ελέγχους, ίσως επειδή οι επισκέψεις πραγματοποιούνται περιοδικά, οπότε ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να προκύψει μεταξύ του ενός ελέγχου και του επόμενου», πρόσθεσε ο Μος.

Και προχώρησε τη σκέψη του: «Η άποψή μου; Είχε αρρυθμία, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τους λόγους που την προκάλεσαν. Μπορεί να υπήρχε μυοκαρδίτιδα, αλλά αυτό είναι μόνο εικασία. Όσο για την επέμβαση του Κιάερ; Ήταν πανέτοιμος να βάλει τον Έρικσεν σε πλευρική θέση, με τρόπο που να μπορέσει να τραβήξει έξω η γλώσσα του».

Για να καταλήξει ο Ιταλός γιατρός: «Θα παίξει ξανά ο Έρικσεν; Με την ιταλική νομοθεσία είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ξαναβρεθεί σε κάποιο γήπεδό μας στο μέλλον. Τα ισχύοντα πρωτόκολλα στην Ιταλία είναι άκαμπτα, οπότε δεν θα προτείνουμε στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) καμία αλλαγή. Τα ευρωπαϊκά, που είναι ευρύτερα από τα δικά μας, πρέπει να αλλάξουν».