Ερντογάν: «Καμία διαφορά οι Έλληνες με τους Ναζί»

0

Η προκλητικότητα του Ερντογάν έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του  AKP, ανέφερε «Βλέπουμε ότι αυτά που έκαναν οι Ελληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι ναζί, δεν έχουν καμία διαφορά».

Τα αιτήματα  όπως τα ανέφερε ο Ερντογάν, περιλαμβάνουν την επανέναρξη των συνομιλιών με την ΕΕ σχετικά με την «ελευθερία της μετακίνησης, το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, την επικαιροποίηση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης και οικονομική βοήθεια».

«Δεν ζητιανεύουμε. Το μόνο που ζητάμε είναι να τηρηθούν οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί στη χώρα μας», εξήγησε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η εισροή παράτυπων μεταναστών προς την Ευρώπη δεν θα περιοριστεί στην Ελλάδα, αλλά θα επεκταθεί σε όλη τη Μεσόγειο καθώς βελτιώνεται ο καιρός», προειδοποίησε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι τέσσερις μετανάστες έχουν σκοτωθεί κατά την προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα, ενώ κατήγγειλε την ΕΕ η οποία αγνοεί «τις απάνθρωπες» και «βάρβαρες» ενέργειες της Ελλάδας.

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να κλείσει τα σύνορά της προς την Ευρώπη για τους μετανάστες, αν η ΕΕ δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας του 2016.

«Κανένας ιός δεν είναι πιο ισχυρός από την Τουρκία»

Τόνισε επίσης ότι «κανένας ιός δεν είναι πιο ισχυρός από την Τουρκία», με αφορμή το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα  στη χώρα, το οποίο ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Ανέφερε πως πρόκειται για άνδρα, ο οποίος ταξίδεψε στην Τουρκία από ευρωπαϊκή χώρα, την οποία δεν διευκρίνισε και η κατάστασή του είναι καλή. Σε καραντίνα έχει τεθεί επίσης και η οικογένειά του.

«Ένα ή περισσότερα κρούσματα δεν θα πρέπει να θεωρούνται επιδημία. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός εισήλθε στη χώρα μας. Υπήρχε υψηλή πιθανότητα για κάτι τέτοιο και συνέβη. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό αυτή τη στιγμή. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε τη ζωή μας λαμβάνοντας τα αναγκαία προληπτικά μέτρα. Πρόκειται για εθνικό κίνδυνο, τα μέτρα πρόληψης είναι απλά».