Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας Κοσμάς

0

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, μετά από επιδείνωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης και, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ενώ αρχικώς η κατάσταση του ήταν σταθερή, τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε επιδείνωση και πτώση οξυγόνου.

Ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές και στο Νοσοκομείο Αγρίνιου έγιναν ετοιμασίες για την εισαγωγή του Μητροπολίτη ενώ κινητοποιήθηκε και η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο υπό τον συντονισμό της ΥΠΕ.

Μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης ωστόσο ο Μητροπολίτης Κοσμάς δεν εισήχθη σε νοσοκομείο γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν το ΕΚΑΒ έσπευσε να παραλάβει τον Σεβασμιώτατο εκφράστηκε από τον ίδιο άρνηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ υγειονομικών και εκκλησιαστικών κύκλων.