Έβδομαδιαία έρευνα: Βαρουφάκης και Δένδιας κυριάρχησαν στα socia media

0
Mία άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση παρουσιάζει το MyDimosio σε συνεργασία με την πλατφόρμα ανάλυσης διαδικτύου Newsrelate.com για τη δημοτικότητα-δημοφιλία πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών.

H πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή συνεχώς και προσβάσιμη μέσω του MyDimosio.gr. Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε Σάββατο. Όλοι οι επισκέπτες μας μπορούν να βλέπουν real time όλα τα στατιστικά.

Tα συμπεράσματα που εξήχθησαν δεν έχουν δημοσκοπική χροιά, αλλά επιβεβαιώνουν τη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων και την επιρροή τους μέσα από τα social media και τον ευρύτερο κυβερνοχώρο, που ως γνωστόν κυριαρχούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αναλύθηκαν οι δημοσιεύσεις απο Ελλάδα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, blogs, twitter, instagram, facebook, youtube, οι αντιδράσεις χρηστών στο σύνολο των αναφορών.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 

Για την τελευταία εβδομάδα, η ανάλυση αποτυπώνει τη δημοσιότητα που έλαβαν τα πολιτικά πρόσωπα.

Νικητής ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ακόμη τρία κυβερνητικά στελέχη και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Oι νικητές της εβδομάδας στα social media…

Όπως θα δείτε, η κίνηση του Γιάνη -με ένα ν- Βαρουφάκη, επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 να προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τη μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ωστόσο η δημοσιότητα που έλαβε τον οδήγησε στην πρώτη θέση με τα περισσότερα likes και τους περισσότερους ακόλοθους για την περασμένη εβδομάδα.

 

Από την άλλη, ο πολιτικός που είδε περισσότερους followers να τον ακολουθούν, προφανώς λόγω της επικαιρότητας για το θέμα της Λιβύης, σύμφωνο με την Τουρκία, επίσκεψη Χαφτάρ, ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.