Έβρος: Η Τουρκία έδωσε τέλος στον καταυλισμό των μεταναστών στα σύνορα

0

Οριστικό τέλος δείχνει να έχουν οι τα θερμά επεισόδια των τελευταίων ημερών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Τις πηγές για την διάλυση του καταυλισμού των μεταναστών και συνεπώς της αποκλιμάκωσης της κατάστασης, επιβεβαιώνουν τόσο αναφορές από τη μεριά του Πενταγώνου στην Αθήνα, όσο και δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ο υπουργός δήλωσε πως πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει η ίδια. Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε πως θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκκένωση του καταυλισμού που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές ξεκίνησε τα ξημερώματα ενώ αυτή την ώρα παραμένουν στο σημείο ελάχιστοι άνθρωποι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι τουρκικές Αρχές μετακίνησαν περίπου 1.500 μετανάστες, που τις τελευταίες εβδομάδες παρέμεναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και κατά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν το φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος. Επίσης και αναφορικά με το μέλλον των συγκεκριμένων μεταναστών, η τουρκική Υπηρεσία Μετανάστευσης διαθέτει λεωφορεία για να τους μεταφέρει στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στην περιοχή Εσενλέρ της Κωνσταντινούπολης.