Εξεταστική επιτροπή | Όπως και να ‘χει δεν τη γλιτώνουμε…

0

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Καλοδεχούμενη η κίνηση πανικού της ΝΔ για διεύρυνση της εξεταστικής από το 2015» | Πως σχολίασαν κυβερνητικά στελέχη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην πρότασή του για την Εξεταστική Επιτροπή για τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ χαρακτηρίζει «κίνηση πανικού» της κυβέρνησης την ενδεχόμενη διεύρυνση για την περίοδο πριν το 2019.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει:

«Η πρόταση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις λίστες Πέτσα για τη χειραγώγηση ΜΜΕ μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό τους, καθώς και τη διασύνδεση κρατικού χρήματος και «περίεργων» δημοσκοπήσεων όπως της Opinion Poll, βρήκε τη στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Για πρώτη φορά θα γίνει πράξη το άρθρο 68, παράγραφος 2, του αναθεωρημένου Συντάγματος που δίνει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση με 60 βουλευτές να ζητήσει και με 120 να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που θα ερευνήσει πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης.

Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία.

Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019;

Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης;

Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε:

Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση.

Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;».

Νωρίτερα…

Πως σχολίασαν κυβερνητικά στελέχη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Στην αντεπίθεση αναμένεται να περάσει η κυβέρνηση μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για τις δημοσκοπήσεις και την χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την διερεύνηση της υπόθεσης από το 2015, από τότε δηλαδή που είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσέφυγε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να δικαιολογήσει στο εσωτερικό του ακροατήριο την μεγάλη διαφορά που εξακολουθεί να έχει μετά από δύο χρόνια η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, και υπενθυμίζουν πως με πρόταση της ΝΔ αναθεωρήθηκε το Σύνταγμα και έδωσε το δικαίωμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μπορούν να καταθέτουν προτάσεις για την σύσταση εξεταστικών.

Μάλιστα στην κυβέρνηση θέλουν να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να αποδειχθούν με συγκεκριμένα στοιχεία τα όσα έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο με ορισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων και τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ, όσο και με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και το «Syriza Channel» που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί μέσω Καλογρίτσα. «Τότε προσπαθούσε με στημένους διαγωνισμούς να φτιάξει ελεγχόμενο από τον ίδιο, σύστημα στα ΜΜΕ και δημοσίευε κατά κόρον “δημοσκοπήσεις μαϊμού”», αναφέρει η ΝΔ.