Έτσι εξηγείται γιατί κάποιους τους τσιμπούν τα κουνούπια και άλλους όχι

0

Το καλοκαίρι είσαι σχεδόν πάντα γεμάτος τσιμπήματα και φαγούρα; Μάθε γιατί και κυρίως τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό.

Τα κουνούπια είναι ένας σοβαρός λόγος για να μισήσεις το καλοκαίρι: τσιμπήματα, φαγούρα και βουητό στ’ αυτιά. Ό,τι δηλαδή μπορεί να κάνει τις ζεστές βραδιές του Θέρους, αφόρητες.

Το ακόμα χειρότερο με τα κουνούπια είναι ότι δεν χαλάνε το καλοκαίρι όλων των ανθρώπων. Δεν «χτυπούν» όπου και όποιον βρουν. Όπως αποκαλύπτει έρευνα του Ινστιτούτου Smithsonian με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου, κάποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν θύματα των κουνουπιών από τους υπόλοιπους. Γιατί; Γιατί απ’ ό,τι φαίνεται, τα κουνούπια:

  • Προτιμούν ομάδα αίματος Ο.
  • Προτιμούν τους ανθρώπους που φορούν φανταχτερά χρώματα.
  • Προτιμούν όσους έχουν αρκετά βακτήρια πάνω στο δέρμα.
  • Προτιμούν τις εγκύους.

Άλλη έρευνα αναφέρει επίσης ότι οι ενήλικες δέχονται περισσότερα τσιμπήματα από τα παιδιά, επειδή εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα>>

Εννοείται ότι στις μέρες μας υπάρχουν τρόποι για να κρατήσει κάποιος τα κουνούπια μακριά (οι πιο αποτελεσματικοί εξ’ αυτών πωλούνται στα φαρμακεία και οι καλύτεροι είναι φυτικής προέλευσης). Σε πολλές περιοχές του πλανήτη, όμως, τα κουνούπια συνεχίζουν να αποτελούν μάστιγα και να ευθύνονται για τη διάδοση ασθενειών. Παλαιότερο παράδειγμα ο Zika στη Βραζιλία, πιο πρόσφατος ο Ιός του Δυτικού Νείλου.