Φώφη Γεννηματά | Έστειλε μήνυμα δύναμης πως θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη

0

Η πρόεδρος του Κινήματος της Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά δίνει τη σκληρότερη μάχη, αυτή για τη ζωή της, με σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να είναι στο πλευρό της.

Η κ. Γεννηματά παλεύει εδώ και χρόνια με τον καρκίνο και το βράδυ της Δευτέρας εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Την κ. Γεννηματά επισκέφτηκε σήμερα το πρωί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για την κατάστασή της.

Για την ίδια, προέχει αυτή τη στιγμή η υγεία της, με την ίδια σε ανάρτησή της να αναφέρει πως δεν θα συμμετέχει ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Σε χθεσινή ανάρτησή της στο facebook έκανε γνωστά τα εξής:

Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης.

 

Από την πρώτη στιγμή, επικοινώνησε με τους στενούς της συνεργάτες και έστειλε μήνυμα δύναμης πως θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη με την ασθένειά που την ταλαιπωρεί τόσα χρόνια.

«Δεν μπορώ να δώσω πολλές μάχες μαζί, θα δώσω τη μάχη μου μία μία» φέρεται να είπε.

 

Ποιοι αντικαθιστούν τη Φώφη Γεννηματά

Για το άμεσο μέλλον του κόμματος, από τη Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει πρόεδρο και μέχρι να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία θα πορευτεί με εκείνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις ημέρες που θα χρειαστεί για να αναρρώσει η Φώφη Γεννηματά, θα την αντικαταστήσουν στο κόμμα ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης και στη Βουλή ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

 

Τα σενάρια για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Πάντως, όπως φαίνεται το Κίνημα Αλλαγής θα πορευτεί εξ ανάγκης με νέα ηγεσία μετά το πέρας της εσωκομματικής αναμέτρησης. Μια αναμέτρηση η οποία είναι άγνωστο ακόμα πότε θα διεξαχθεί.

Συζητείται το ενδεχόμενο αναβολής των εσωκομματικών διαδικασιών. Ορισμένοι συζητούν την αναβολή της εκλογής για μετά τις γιορτές, ωστόσο τίποτε ακόμη δεν είναι βέβαιο.

Τυπικά, απαιτείται απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ και νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ ή κατά της αναβολής. Ωστόσο, άλλοι βουλευτές και στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα αναβολής των διαδικασιών.

Οι τρεις υποψήφιοι διάδοχοι της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Καστανίδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε πρώτος ότι σταματάει κάθε προεκλογική δραστηριότητα…