Κάντε detox στον οργανισμό σας με φυσικό τρόπο

0

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών όλοι μας ξεφεύγουμε από τη διατροφική μας ρουτίνα. Τώρα που οι διακοπές τελείωσαν όμως ο οργανισμός έχει ανάγκη από αποτοξίνωση.

Επιτύχετε λοιπόν, ένα detox στον οργανισμό σας με φυσικό τρόπο, ώστε να νιώσετε καλύτερα και να προσφέρετε ένα δυνατό boost στο σώμα σας.

Φρέσκα φρούτα

Γεμάτα βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και πλούσια σε φυτικές ίνες, τα φρούτα είναι απαραίτητα για μια σωστή και υγιεινή διατροφή. Θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε το σώμα σας εύκολα και γρήγορα.

Τρόφιμα ολικής άλεσης

Είτε κάνετε αποτοξίνωση είτε όχι, καλό θα ήταν να επιλέγετε τρόφιμα τα οποία είναι ολικής αλέσεως. Εκτός του ότι είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες. Πρέπει να προσέχετε όμως τις ποσότητες που καταναλώνετε και να βάζετε μέτρο στον εαυτό σας.

Νερό με λεμόνι

Τα λεμόνια αποτελούν μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι γνωστό ότι βοηθά το σώμα να αποτοξινωθεί και να κάψει το περιττό λίπος. Πολλοί γιατροί υποστηρίζουν, ότι είναι απαραίτητη η κατανάλωση νερού με στυμμένο χυμό λεμονιού κάθε πρωί. Είναι ένας φυσικός τρόπος αλκαλοποίησης του οργανισμού δηλαδή της εξισορρόπησης του ph του σώματος που συνδέεται με την πρόληψη ασθενειών ενώ βοηθάει σημαντικά και στην διαδικασία της πέψης.