Αστυνομικό φρένο στο αρχαιολογικό πάρκο της Πάτρας

0

Προβλήματα παρουσιάζονται με την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα, συνδικαλιστές αστυνομικοί αναφέρουν πως υπάρχει σοβαρό θέμα με το οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος στην περιοχή Ζαβλάνι. Αντί αυτού ζητάνε να χρησιμοποιηθεί το οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, ιδιοκτησία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρά τις ενστάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας οτι τα προβλήματα του οικοπέδου στο Ζαβλάνι δεν είναι δυνατό να ξεπεραστούν, εκπρόσωπος του Δήμου υποστηρίζει οτι το μοναδικό θέμα που υπήρχε αφορούσε την κτηματική υπηρεσία, κάτι που έχει ήδη διευθετηθεί.

Σκοπός του Δήμου είναι η δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, γεγονός που θα οδηγήσει στην αξιοποίηση του τριγώνου Μουσείο – Υδραγωγείο- Μυκηναϊκό Νεκροταφείο. Έτσι θα δοθεί νέα ώθηση στην προσπάθεια πολιτιστικής και τουριστικής αξιοποίησης με βάση τα μνημεία της πόλης.

Αρχικά υπήρχε συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου και της τότε ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για τη χρησιμοποίηση του οικοπέδου στο Ζαβλάνι, κάτι που είχε τη συγκατέθεση και της Ένωσης Αστυνομικών, που σήμερα έχει διαφορετική γνώμη. Σε συνάντηση που είχε ο Κώστας Πελετίδης με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, πρότεινε ως εναλλακτική λύση ένα οικόπεδο στην περιοχή Κοτρώνι, όμως και αυτή η πρόταση προσέκρουσε στην άρνηση των συνδικαλιστών της Αστυνομίας.

Αν δεν κατορθώσει τελικά ο Δήμος να χρησιμοποιήσει το οικόπεδο μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο, τότε δυστυχώς θα πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη στον σχεδιασμό έργων πολιτισμού στην Πατρα.