Εκρηκτική η κατάσταση στο προσφυγικό με 2.300 αφίξεις στα νησιά σε μια εβδομάδα

0

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας, καθώς τουλάχιστον 2.300 άτομα έφτασαν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα.

Αυτό με τη σειρά του αυξάνει τις πιέσεις προς τα κέντρα υποδοχής, καθώς αυτή τη στιγμή διαμένουν περί τους 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα hot spots. Υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, η κυβέρνηση έχει τεθεί σε συναγερμό.

Δείτε επίσηςΕπιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε κτήριο υπό κατάληψη

Και σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των μέτρων που είχαν αποφασιστεί στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ, καθώς επίσης και να γίνει επισκόπηση της κατάστασης.

Η κατάσταση στα νησιά είναι τραγική. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, στη Λέσβο πέρασαν 1.383 άτομα που στο σύνολό τους ζήτησαν άσυλο. (228 τη Δευτέρα, 275 την Τρίτη, 225 την Τετάρτη, 247 χθες Πέμπτη και 408 σήμερα Παρασκευή). Στο ίδιο διάστημα πέρασαν στη Χίο 345 άτομα και στη Σάμο 564. Συνολικά δηλαδή στο Βόρειο Αιγαίο από τη Δευτέρα το πρωί έως σήμερα έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.