Ιερά Μονή ανοίγει την πόρτα της στους πρόσφυγες

0

Οι πρώτοι πρόσφυγες που θα καταφτάσουν στη Δυτική Ελλάδα πρόκειται να φιλοξενηθούν στην Ιερά Μονή Πορετσού στα σύνορα της ορεινής Αχαΐας και της Ηλείας, κοντά στο χωριό Αγράμπελα.

Οι άνθρωποι που θα βρουν στήριξη και στέγαση είναι  60 άτομα  κυρίως γυναικόπαιδα και οικογένειες που προέρχονται από τη Συρία και έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες, διαθέτοντας τα αντίστοιχα πιστοποιημένα έγγραφα. Επίσης, θα  φιλοξενηθούν, μονογονεϊκές οικογένειες Σύρων προσφύγων και μικρά παιδιά ενώ η δαπάνη  καλύπτεται εξολοκλήρου από τη Μητρόπολη Ηλείας.

Στην Μητρόπολη Ηλείας έχουν προσληφθεί τέσσερα άτομα τα οποία και θα μαγειρεύουν και έπεται και η πρόσληψη ενός δασκάλου για τα μικρά παιδιά ενώ η εν λόγω μονή τα τελευταία χρόνια είναι κλειστή καθώς δεν φιλοξενεί μοναχούς. Επίσης, κλειστό παραμένει και το σχολείο του χωριού Αγράμπελων.

Η Μονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Ηλείας, έχει ιστορικό χαρακτήρα και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και τους κατοίκους της, ενώ πρόσφατα ήταν να ανακαινιστεί μετά από προσφορά που έγινε από επιχειρηματία που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Παρόμοια πράξη αγάπης και συμπαράστασης θα υπάρξει και για κάποια άλλα χωριά, ξενοδοχεία και μονές της περιοχής, κοντά στα Καλάβρυτα, αλλά και στα σύνορα της Αχαΐας και της Ηλείας, μέσα στο επόμενο διάστημα.