iFly: Η τραγωδία στον Πόρο και οι vip πελάτες της εταιρείας

0

Αναζητώνται τα ακριβή αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στον Πόρο, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων (ο Έλληνας πιλότος, ο Ρώσος επιχειρηματίας Μιχαήλ Αμπράμοβ και ο Ντάβελ Ακολίνιν, συνεργάτης του).

Αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή μηχανικό πρόβλημα.

Μπορεί τα δυστυχήματα να συμβαίνουν πιο σπάνια στον αέρα, σε καμία περίπτωση με τη συχνότητα που σημειώνονται τα τροχαία στην Ελλάδα, ωστόσο με τη γνωστοποίηση της δυσάρεστης είδησης, όλοι μούδιασαν για το μοιραίο.

Το ελικόπτερο τύπου Agusta Α 109C με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ, που ανήκει στον στόλο της «Ifly», μίας πιστοποιημένης εταιρείας, κυρίαρχης στον χώρο των αερομεταφορών, με έμπειρους χειριστές και πιλότους, που προτιμάται κατά κόρον από ξένους και εγχώριους celebrities.

Όλη τη διεθνή «αφρόκρεμα» που επισκέπτεται την Ελλάδα έχει στο πελατολόγιό της η εταιρεία «Ifly».

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο, οι εμβληματικοί ηθοποιοί Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τομ Χάνκς και Χιού Τζάκμαν, η Λατίνα τραγουδίστρια Σακίρα, οι τραγουδιστές Μπράιαν Φέρι και Λάιονελ Ρίτσι, η βασιλομήτωρ Σοφία, όταν ήταν βασίλισσα της Ισπανίας, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον, o σχεδιαστής Μάικλ Κορς είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Στο site της εταιρείας υπάρχουν μια σειρά από φωτογραφίες διασήμων, από ηθοποιούς και μοντέλα, μέχρι αθλητές και επιχειρηματίες που έχουν πετάξει με ένα από τα πέντε ελικόπτερα της.

Διαθέτει άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), σύμφωνα με την οποία έχει τη δυνατότητα να διεξάγει εμπορικές πτήσεις, διαθέτοντας άδεια εμπορικής εκμετάλλευσης ελικοπτέρων και αεροπλάνων.

Επίσης, παρέχει υπηρεσίες διαρκούς αξιοπλοΐας σε μία ευρεία γκάμα ελικοπτέρων και αεροσκαφών μέσω της πιστοποίησής της ως Φορέας «Continuous Airworthiness Management Organization» (C.A.M.O. EL.MG.0053). Η διαχείριση τους πραγματοποιείται σύμφωνα με τους κανονισμούς της European Aviation Safety Agency (E.A.S.A.). Περιλαμβάνει τον σχεδιασμό συντήρησης των ιπτάμενων μέσων, την καταγραφή νέων προδιαγραφών για τους κινητήρες των αεροσκαφών, την παρακολούθηση, την αρχειοθέτηση, την ανανέωση αλλά και την καταγραφή αρχείων και βιβλίων των αεροσκαφών, οι οποίες εγγυώνται την ποιότητα συντήρησης καθώς και την αξιοπλοΐα των ιπτάμενων μέσων.

Η ανακοίνωση της εταιρείας «I fly» για το δυστύχημα με το ελικόπτερο

Η διοίκηση της εταιρείας «Ι fly ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως το ελικόπτερο τύπου Agusta Α 109C με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ, που ανήκει στον στόλο της, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, «το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πτήσης αεροταξί από τον Γαλατά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος, για την οποία είχαν τηρηθεί εκ των προτέρων όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας χειριστής και δύο αλλοδαποί άνδρες επιβάτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν αρμοδίως γνωστοποιηθεί».

Επίσης, προσθέτει ότι «τα ειδικότερα πραγματικά περιστατικά και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται» και για τον σκοπό αυτό παρέχει «στις αρμόδιες αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή». «Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεση των οικείων των επιβαινόντων για την παροχή κάθε αναγκαίας αρωγής» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly».