Καταδικάστηκε καθηγητής που είπε σε μαθητή: «Αν αύριο έρθεις, θα σε σφάξω»

2

Σε 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο 67χρονος καθηγητής από Γυμνάσιο της Μεταμόρφωσης ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, απείλησε λεκτικά έναν μαθητή μέσα στην τάξη, λέγοντάς του πως «αν αύριο έρθεις, θα σε σφάξω».

Η μητέρα του μαθητή στην καταγγελία της υποστήριξε πως ο καθηγητής εκφραζόταν με απρεπής χαρακτηρισμούς στους μαθητές και της μαθήτριες του, όπως πχ η λέξη «που@@@ς».

Ο καθηγητής μίλησε στη κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό. «Είναι ψέματα. Αυτό είπα και στο δικαστήριο, ότι έχει ψευδορκήσει η κυρία και κανονικά θα έπρεπε να είχε καταδικαστεί γι’ αυτό. Αφού έτρεμε όταν κατέθετε αυτά στο δικαστήριο. Είχε το χέρι της στο Ευαγγέλιο και έτρεμε» λέει ο καθηγητής και προσθέτει: «Δεν απειλήθηκε το παιδί, απλά ήταν πολύ άτακτο μέσα στην τάξη. Σηκωνόταν μέσα στην τάξη. περιφερόταν, είχε ένα μπουκάλι νερό ράντιζε τα παιδιά και μένα με νερό, πέταξε το μπουκάλι σε μένα».

Ο καθηγητής είπε: «Τώρα αν τις αποκάλεσα ζητιάνες και αυτές το κάνανε που@@@ς είναι άλλο θέμα. Ζητιάνες ότι δε θα πάρουν βαθμό και θα το ζητιανέψουν» σημειώνει ο καθηγητής.