Κτηματολόγιο: Νέα παράταση σε νομούς της Ελλάδας

0

Παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Κτηματολογίου η παράταση αυτή αφορά την Αχαΐα, τη Δυτική Αττική και περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων για κατοίκους εσωτερικού και τη Μεσσηνία, τη Βοιωτία και τη Φωκίδα για κατοίκους εξωτερικού. Επίσης, παρατείνεται η ανάρτηση στις Σέρρες για κατοίκους εξωτερικού.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους (ή αντίστοιχα να υποβάλουν ένσταση ή αίτηση διόρθωσης) στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www. ktimatologio.gr έως το προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο.

«Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά τον νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής παράταση μέχρι τις 4 Οκτωβρίου προβλέπεται για την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων στους εξής καλλικρατικούς δήμους: Αγκιστρίου, Πόρου, Σπετσών και Υδρας.