Ο Ερμής βάζει τέλος στις βόλτες στα ΚΕΠ για έκδοση πιστοποιητικών

0

Τέλος στις βόλτες στα ΚΕΠ, μιας και στο εξής οι πολίτες όλης της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν σε ηλεκτρονική μορφή μια σειρά από πιστοποιητικά. Πιο συγκεκριμένα κατόπιν της σύνδεσης των Δημοτολογίων όλων των δήμων της χώρας με την Κεντρική Διαδικτυακή Πύλη της δημόσιας διοίκησης, «Ερμής» μπορείτε να κάνετε online αίτηση και να παραλαμβάνετε δίχως να βγείτε από το σπίτι σας πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης του Εθνικού Δημοτολογίου, χορήγηση αντιγράφων ληξιαρχικών πράξης γέννησης, γάμου, θανάτου του Ειδικού Ληξιαρχείου, βεβαιώσεις από τον ΕΛΓΑ και πολλά άλλα από αρκετές υπηρεσίες.

Για να αποκτήσετε τη δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών αυτών, απαιτείται η φυσική σας παρουσία μία και μόνο φορά, σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, για λόγους ταυτοποίησης.

Για την έκδοση πιστοποιητικού που σας ενδιαφέρει θα πρέπει να ακολουθείσετε, ενδεικτικά, τα παρακάτω βήματα:

1. Συνδέεστε στην Πύλη ΕΡΜΗΣ με την χρήση των προσωπικών σας κωδικών TAXISnet.

2. Aπό την αρχική σελίδα επιλέγετε τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με Άμεση παραλαβή αποτελέσματος (κατηγορίας 2).

3. Έπειτα ψάχνετε για την υπηρεσία: Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο) και επιλέγετε “Εκτέλεση Υπηρεσίας”.

4. Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέξτε τον Νομό και το Δήμο όπου έχετε την οικογενειακή σας μερίδα καθώς και τον λόγο χρήσης του πιστοποιητικού. Στο πεδίο “Έκδοση Πιστοποιητικού για” επιλέγετε “προστατευόμενο μέλος”.

5. Επιλέγετε “Αναζήτηση” και με την ολοκλήρωσή της εμφανίζονται τα στοιχεία σας και ο σύνδεσμος “Προστατευόμενα Μέλη”. Στην συνέχεια επιλέξτε το σύνδεσμο “Έγγραφο” που είναι δίπλα στα προστατευόμενο μέλος που επιθυμείτε. Επιλέγοντας το σύνδεσμο αυτό η Πύλη σας ενημερώνει ότι η συναλλαγή ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στη συνέχεια το έγγραφο αποθηκεύεται στην ηλεκτρονική σας θυρίδα. Επιλέγοντας από την αρχική σελίδα την καρτέλα “Ηλεκτρονική Θυρίδα” μπορείτε να δείτε όλα τα έγγραφα που έχουν αποθηκευτεί σε αυτή. Με την επιλογή “Αποθήκευση Εγγράφου” που υπάρχει σε κάθε έγγραφο, μπορείτε να δημιουργήσετε αρχείο pdf με το πιστοποιητικό.