Οι δύο ήρωες (Λιμενικοί) των Χριστουγέννων

0

Τους δύο λιμενικούς που της έσωσαν τη ζωή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ευχαρίστησε η Μένη Κουμαριώτη – Γεράκη, η γυναίκα που είδε το αυτοκίνητό της να καταλήγει στη θάλασσα από το πλοίο Fior di Levante στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Το δυνατό μπουρίνι που χτύπησε το πλοίο τη στιγμή της αποβίβασης οχημάτων και επιβατών, έσπασε τους κάβους με αποτέλεσμα το πλοίο να κινδυνέψει να χτυπήσει στο προβλήτα και το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας να καταλήξει στη θάλασσα.

Η ίδια ευχαρίστησε τους δύο λιμενικούς που της έσωσαν τη ζωή, ενώ ζήτησε να αποδοθούν τιμές σε αυτούς απο την υπηρεσία τους, σχολιάζοντας πως όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν κι αυτούς θα υπάρχουν και ανθρώπινες ζωές.

killini limani 7

Ο Κελευστής του Λιμενικού Σώματος Θοδωρής Σκαλτσάς που υπηρετεί από το 2013 στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης, περιέγραψε πως βρέθηκε μαζί με τον συνάδελφό του Κελευστή (ΛΣ) Παναγιώτη Μουζίνη δίπλα στη γυναίκα και την τράβηξε έξω από το αυτοκίνητο δευτερόλεπτα πριν αυτό καταλήξει στη θάλασσα.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν το ατύχημα που λίγο έλλειψε να κοστίσει τη ζωή στην άτυχη γυναίκα.

killini limani 8

Δεν ανασύρθηκε το αυτοκίνητο

Το πρωί της Τρίτης (24/12) δύτης της εταιρίας Levante Ferries βούτηξε στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να αναζητήσει το αυτοκίνητο προκειμένου με γερανό να ανασυρθεί από τον πυθμένα. Ωστόσο λόγω της κατάστασης που επικρατεί και τα πολύ θολά νερά στο λιμάνι το όχημα δεν εντοπίστηκε. Πιθανότατα να γίνει νέα προσπάθεια ανήμερα τα Χριστούγεννα. Ωστόσο όπως δήλωσε και η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, είχε μαζί της προσωπικά αντικείμενα καθώς ταξίδευε για να περάσει τα Χριστούγεννα εκτός Κεφαλονιάς όπου διαμένει μόνιμα.