Οι μετρόπληκτοι, η οικονομική καταστροφή και η αγωγή στο Δημόσιο

0

Αποφασισμένοι να δράσουν οι “μετρόπληκτοι” επιχειρηματίες που διατηρούν εμπορικά καταστήματα σε περιοχές που βρίσκονται εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Εκτός από το γεγονός ότι ο τζίρος των καταστημάτων έχει πέσει κατά πολύ, τίθεται και θέμα ασφάλειας των περιοχών όπου γίνονται τα έργα καθώς οι λαμαρίνες και τα σκοτεινά σημεία που δημιουργούνται ευνοούν τη δράση παραβατικών στοιχείων.

Για την ομαδική αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου και κατά της Αττικό Μετρό

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος των “μετρόπληκτων”, Νίκος Παϊπούρογλου, στον Focus 103,6 Fm και στην εκπομπή “Μαγκαζίνο” με τη Θεοδώρα Απότα, σήμερα συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των τεσσάρων εργοταξίων (Πλ. Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Αγ. Σοφίας και Δελφών) και συμφώνησαν -μεταξύ άλλων- να επισπεύσουν τη διαδικασία της ομαδικής αγωγής που πρόκειται να καταθέσουν κατά του ελληνικού Δημοσίου και κατά της Αττικό Μετρό.

“Σήμερα καταλάβαμε ότι αρχίσαμε να γινόμαστε πολλοί και θα γίνουμε περισσότεροι” είπε ο κ. Παϊπούρογλου. Μέχρι στιγμής έχουν συσπειρωθεί 40 επιχειρηματίες και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί όταν ενημερωθούν όλοι. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της αγωγής είπε ότι θα έχει οικονομικές απαιτήσεις τονίζοντας “δεν ξέρουμε πόσα χρόνια ακόμη θα υποστούμε την οικονομική ζημιά που υφιστάμεθα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. (…) Έχουμε ακούσει πάρα πολλές ημερομηνίες για την αποπεράτωση του έργου.”.

Για το αίσθημα ανασφάλειας που δημιουργείται λόγω των εργοταξίων

Ιδιαίτερα αυξημένο το αίσθημα ανασφάλειας των καταστηματαρχών. “Το δικό μου το μαγαζί το έχουν διαρρήξει, το έχουν σπάσει, 9 φορές από τότε που μπήκε η λαμαρίνα και το συρματόπλεγμα μπροστά!” είπε ο κ. Παϊπούρογλου που διατηρεί κατάστημα στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας και συμπλήρωσε ότι αυτό έχει γίνει και σε πολλά άλλα μαγαζιά στο εν λόγω εργοτάξιο.

“Εκτός του ότι γίνονται διαρρήξεις και ληστείες, γινόταν και λαθρεμπόριο τσιγάρων και εμπόριο διακίνησης ναρκωτικών” είπε και εξήγησε “επειδή είναι περίκλειστος εδώ ο χώρος (σ.σ. στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας) το να κάνουν τη “δουλειά” τους αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο εύκολο”.

Γνωστοποίησε δε ότι έχουν απευθυνθεί και στην αστυνομία αλλά και στην Αττικό Μετρό προκειμένου να λάβουν βοήθεια. “Αναγκαστήκαμε κάποιες φορές το βράδυ να φυλάμε σκοπιά για να προστατεύσουμε τα μαγαζιά μας” σημείωσε ο κ. Παϊπούρογλου, λέγοντας ότι οι καταστηματάρχες φοβούνται.

Όπως είπε στον Focus, θα ζητηθεί από τους εκπροσώπους των “μετρόπληκτων” ραντεβού με τη διοίκηση της Αττικό Μετρό ώστε να τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση τα θέματα που δυσκολεύουν καθημερινά τη ζωή των επιχειρηματιών και να βρεθούν λύσεις.

Για την απάντηση των Υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης στην ερώτηση της Ελληνικής Λύσης περί αποζημιώσεων

Μετά την ολοκλήρωση του μετρό Θεσσαλονίκης θα γίνει η αποτίμηση των πιθανών αποζημιώσεων που θα κριθούν παραδεκτές για τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τα έργα, όπως απάντησαν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης έπειτα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Επί του θέματος ο κ. Παϊπούρογλου σχολίασε στον Focus: “Οι Υπουργοί περιμένουν να συντελεστεί πλήρως η καταστροφή μας και μετά να συζητήσουν για αποζημιώσεις; Δεν είναι άδικο;”