Ομογενείς-ευεργέτες επιχορηγούν με 1.000 ευρώ κάθε γέννηση παιδιού στο χωριό καταγωγής τους

0

Παλιότερα κάποιοι ομογενείς άνοιγαν για τα παιδιά του χωριού τους τον πρώτο λογαριασμό στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τους χάριζαν τον πρώτο τους κουμπαρά. Στις μέρες μας ζευγάρι ομογενών, που θέλει να ξαναδεί τη γενέτειρά του να αναγεννάται,  αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά κάθε οικογένεια με καταγωγή από την ιδιαίτερη πατρίδα του, που κατοικεί εκεί, και αποκτά παιδί.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι από την Κανδήλα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, που αποφάσισε να προσφέρει 1.000 ευρώ. Την είδηση για το βοήθημα που αφορά τις νέες γεννήσεις και προσφέρει η οικογένεια Μούτου έκανε γνωστή η Τοπική Κοινότητα Κανδήλας της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της Κοινότητας Κανδήλας

«Κάνουμε γνωστό στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Κανδήλας ότι από τώρα και στο εξής κάθε παιδί που γεννιέται και του οποίου ο πατέρας είναι Κανδηλιώτης και κάτοικος Κανδήλας, θα παίρνει ως επιδότηση από το ζεύγος των ομογενών μας Γεωργίου και Ζωής Μούτου το ποσό των χιλίων ευρώ.

Αυτό θα είναι ένα βοήθημα στους γονείς για τα πρώτα έξοδα του νεογέννητου παιδιού τους.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κανδήλας ευχαριστούν θερμά τον κ. Γεώργιο και κ. Ζωή Μούτου γι’ αυτή την ευεργεσία στο χωριό μας και ευχόμαστε να υπάρξουν κι άλλοι μιμητές τους.

Καλή χρονιά σε όλους».