Πέθανε ο ήρωας-ψαράς που είχε σώσει δεκάδες πολίτες στο Μάτι

5

Θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Κώστα Αρβανίτη, του ήρωα-ψαρά, ο οποίος κατάφερε με το καΐκι του να σώσει δεκάδες πυρόπληκτους στο Μάτι, όταν η φονική πυρκαγιά κατέκαιγε την περιοχή.

Τη μέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο Κώστας Αρβανίτης βγήκε με το καΐκι του «Ταξιάρχης» με πλήρωμα τη γυναίκα του Χρύσα, τον γιο του Δημήτρη και τον Μαχμούντ Μεσαφέρ και έσωσαν 70 ανθρώπους, που ήταν στη θάλασσα και καλούσαν για βοήθεια. Ήταν η ημέρα των γενεθλίων του 23 Ιουλίου.

Όπως είχε πει στο tempo24.news ο Αιγύπτιος ψαράς που ήταν μαζί του στο σκάφος, «εκείνο το βράδυ το αφεντικό μου, ο Κώστας Αρβανίτης, που είναι και ιδιοκτήτης του σκάφους, είχε γενέθλια και μετά τη δουλειά κανονίζαμε να γιορτάσουμε. Ενώ ήμουν σπίτι και ετοιμαζόμουν να βγω για τη γιορτή, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να τα παρατήσω όλα γιατί πρέπει να πάμε να σώσουμε ανθρώπους που πνίγονται. Κατέβηκα γρήγορα και μαζί με τον Κώστα, τον γιο του Δημήτρη και την γυναίκα του Χρύσα βγήκαμε αμέσως στα ανοιχτά γύρω στις 6.30 π.μ.».

5 Σχόλια
 1. Ioannis Gr λέει

  Ένας πραγματικός ηρωας. Η πεμπτουσία του εθελοντισμού, ενα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

 2. Φώτης Τσ. λέει

  Την ημέρα των γενεθλίων του. Αντί να αρχίσει το γλέντι από νωρίς απολαμβάνοντας τη θερινή ραστώνη, επέλεξε να δώσει μεγαλύτερη αξία στις ανθρώπινες ζωές.

 3. Κυριακή Δ. λέει

  Θα μπορούσε να ειναι γνωστός επειδή είναι αδερφός της τραγουδίστριας Σοφίας Αρβανίτη.

 4. Άννα Λ λέει

  Ας είναι ελαφρύ που τον φιλοξενεί

 5. Tassos F λέει

  Έγραψε όμως τη δική του σελίδα στην ιστορία

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.